Kuchnia

Domowe...

Ucierane ciasto z jabłkami
Składniki:

4 szklanki mąki pszennej
250g rozpuszczonego i przestudzonego masła
1 i 1/3 szklanki cukru
łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 dużych jaj
4-5 dużych jabłek pokrojonych w plastry

Wymieszać i przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Jaja ubić z cukrem na puszystą, gęstą masę. Na przemian dodawać suche składniki i rozpuszczone masło zaczynając i kończąc na mące.
Ciasto będzie gęste, ale takie ma być.
Wyłożyć je na dużą blachę, równomiernie rozprowadzić.
Na wierzchu rozłożyć jabłka, posypać grubym cukrem.
Piec przez ok. 50-60 minut w 180ºC do suchego patyczka.

Wcinać jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem i popijając szklanką mleka. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation