Kuchnia

surówka

Surówka z marchewki i pora.

Składniki
kawałek pora (około 50 g)
4 sztuki marchewki (około 140 g)
1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
szczypta soli
3 łyżki majonezu
2 1/2 łyżki jogurtu typu greckiego

Przygotowanie
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Por kroimy w cieniutkie plasterki.
Do marchewki i pora dodajemy 3 łyżki majonezu i 2 1/2 łyżki jogurtu typu greckiego, wszystko dobrze mieszamy.
Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem, próbujemy.
Odstawiamy na czas przygotowania obiadu do lodówki, aby smaki dobrze przeszły.
Podajemy do domowych kotletów mielonych, chrupiących kawałków kurczaka lub innych dań głównych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation