Kuchnia

coś na ząb

Pasta jajeczna z mascarpone – pyszna, delikatna, kremowa pasta na kanapki
6 jajek (u mnie klasa M)
2 czubate łyżki serka mascarpone (ok. 110g)
1 czubata łyżka majonezu
1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny
sól i pieprz do smaku
szczypiorek lub koperek
Pasta jajeczna z mascarpone

Pasta jajeczna z mascarpone – Wykonanie:

Serek mascarpone wyjąć wcześniej z lodówki (będzie się go łatwiej mieszało)
Jajka ugotować na twardo (około 8 minut od momentu zawrzenia wody). Obrać ze skorupek. Następnie zetrzeć obrane jajka na tarce o dużych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę.
Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny i majonezem, dodać do jajek. Doprawić do smaku solą i pierzem, wymieszać całość.
Koperek lub szczypiorek posiekać drobno, dodać do pasty jajecznej i ponownie wymieszać. Podawać na kanapki lub jako farsz do faszerowanych jajek. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation