Kuchnia

Obiady

Galeria Smaku: Kapusta z kurczakiem po azjatycku
2 łyżki oleju kokosowego luz zwykłego
•1 łyżka tartego imbiru
•2 ząbki czosnku
•1 pierś kurczaka
•1/3 główki kapusty
•2 łyżki sosu sojowego
•1 łyżka octu ryżowego
•szczypta chili
•1 łyżka oleju sezonowego
•posiekany szczypiorek
•świeża mięta
•2 łyżka sezamu






W głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć imbir i posiekany czosnek. Dodać pokrojonego kurczaka, smażyć 5 minut.


Dodać poszatkowaną kapustę, smażyć ok. 6 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać sos sojowy, chilli, ocet ryżowy, ok 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać z olejem sezamowym, posypać szczypiorkiem, miętą i sezamem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation