Kuchnia

Kulinaria

Chleb Serowo-Cebulowy z Mikrofali - Dukan

Chlebek z sera domowego. Bez skrobi, bez otrębów. Można spożywać na każdej fazie.
Przepis z pomysłu Krzyśka - gdy tarkował ser na pizzę, powiedział, że wygląda jak mąka.
4 łyżki startego na najmniejszych oczkach sera domowego (klik)
1 łyżeczka suszonej cebuli (można użyć świeżej)
mniej niż 1/2 łyżeczki sody
1 łyżka serka twarogowego lub homogenizowanego
1 jajko
opcjonalnie przyprawy ziołowe lub czosnek
Wymieszać składniki, przelać do niedużej miseczki odpowiedniej do mikrofali.
Mikrofalę ustawić na najwyższa moc (u mnie 900). Piec ok. 5 minut, przy czym ostatnia minutę piec bez pojemnika.
Po ostudzeniu przeciąć na 2 części.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation