Kuchnia

⇒ 🍋 CYTRYNOWE & 🍑 POMARAŃCZOWE LOVE » ☕️ …✽

ciasto
Składniki
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Warstwa cappuccino:
1 szklanka cappuccino (ulubiony smak)
1 szklanka mleka
2 opakowania śnieżki
1 łyżka żelatyny

Warstwa śmietanowa :
600 ml śmietanki 30%
2-3 śmietan fixy
3 łyżki cukru pudru

Wierzch:
puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe

Dodatkowo:
delicje lub biszkopty maczane w cappuccino
Sposób przygotowania
1.
Na biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Do masy dodać mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto wyłożyć do blaszki o wymiarach 25X40 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Ostudzić.
2.
Zagotować mleko i rozpuścić w nim kawę cappuccino.Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie dodać śnieżki i ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na masie ułożyć delicje (lub biszkopty). Ciastka przykryć ubitą śmietaną kremówką z cukrem pudrem i śmietan fixami.
3.
Na wierchu ułożyć pokrojone brzoskwinie i zaleć galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation