Kuchnia

Od przekąski po kolację.

Faszerowana papryka
Kasza i ryż, Warzywa, Wołowina
Składniki
bazylia
cebula 1 szt.
czosnek 4 ząbki
kasza jaglana
kostka rosołowa 1 szt.
mięso mielone 1/2 kg
olej
papryka czerwona 4-5 szt.
pieprz
pomidory 2 szt.
sól
sos chilli
28/07/2009
Faszerowana papryka



składniki:

4-5 sztuk czerwonej papryki
0,5 kg mięsa mielonego wołowego lub innego
woreczek kaszy jaglanej
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
2 pomidory
1 kostka rosołowa
sól, pieprz, bazylia
gotowy sos chili lub inny słodko-pikantny
olej do smażenia
1. Gotujemy kaszę wg przepisu na pudełku.

2. Cebulę i ząbki czosnku obieramy i drobno siekamy. Lekko podsmażamy na głębokiej patelni lub w woku. Dodajemy mięso i dusimy 15 minut. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, łyżeczką bazylii i sosem chili (ja dodałam 2 łyżki sosu taotao).

3. Mieszamy kaszę z przygotowanym mięsem

4. Papryki myjemy, odcinamy góry i usuwamy nasiona. Faszerujemy. Przykrywamy odciętymi częściami.

5. Rozrabiamy kostkę rosołową w pół szklanki wody. Papryki ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Wlewamy bulion i zapiekamy 40 minut w 200 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation