Kuchnia

KUCHNIA

Naleśniki kokosowe

Mąka kokosowa jest bezglutenowa zawiera więcej białka niż mąka pszenna. Ponadto zawiera prawie 10 razy więcej błonnika niż, wspomniana mąka, a co za tym idzie, skutecznie reguluje poziom cukru we krwi.

Wartości odżywcze (całość):
Energia: 503 kcal
Białko: 36,6 g
Tłuszcz: 30,6 g
Węglowodany: 13,7 g

Składniki:
4 jajka
0,3 szklanki mąki kokosowej (np.http://goo.gl/q5DM8Q)
0,5 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka miodu
0,3 szklanki jogurtu naturalnego
Oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę (bez oliwy). Odstaw na 5 minut. W międzyczasie nagrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj na nią odrobinę oliwy.
Następnie wylewaj masę na patelnię w małych porcjach i smaż naleśniki z każdej strony, aż staną się lekko brązowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation