Kuchnia

GlutenFree

Bezglutenowe Kukurydziane Muffiny
Składniki:

1 szkl. mąki kukurydzianej,
1/2 szkl. mąki ryżowej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 szkl. cukru,
1 szkl. mleka,
1/2szkl. oleju,
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
1/2 banana,
2 garście suszonej żurawiny.


Wykonanie:
Zacząć nagrzewać piekarnik do 180st C. Mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, proszek do pieczenia oraz cukier wymieszać ze sobą. Dodać mleko, olej, ekstrakt z wanilii i wymieszać wszystko. Ciasto przelać do natłuszczonej formy na muffinki lub do formy, w której umieścimy papilotki. Na wierzch wyłożyć kawałki banana pokrojone w plastry i wyłożyć żurawiną.
Całość piec ok 20minut w piekarniku nagrzanym do 200st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation