Kuchnia

PALEO

Naleśniki kasztanowe (2 składniki) - Wilkuchnia

NARESZCIE znalazłam idealny przepis na godnego zastępcę kupnych tortilli pszennych. Nie dość, że bez glutenu, nabiału, wegański, paleo to jeszcze smakuje jak połączenie chrupiącego naleśnika i placka ziemniaczanego z lekką orzechową nutą. Jeśli lubicie pieczone kasztany, to ten przepis będzie dla Was spełnieniem kulinarnych marzeń

► mąka kasztanowa [110 g / 1 szklanka]
► woda [1 szklanka]

Dodatkowo
► opcjonalnie szczypta soli
► olej do smażenia
Przygotowanie

Szklankę mąki rozrobić z 1/2 szklanki wody. Mieszać tak długo, aż w masie nie będzie żadnych grudek. Tak, całość będzie wyglądać jak zaprawa murarska. I tak ma być! :)
Dodać pozostałe 1/2 szklanki wody. Dodać szczyptę soli. Wymieszać i odstawić na ok. 10 minut.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation