Kuchnia

Kuchnia

Kozy to puszyste pączki drożdżowe kładzione łyżką z dodatkiem jabłek, znakomicie sprawdzą się zamiast tradycyjnych pączków

Ilość: około 30 sztuk
Składniki:

około 4 szklanki mąki
5 jabłek
50 g drożdży
2 łyżki cukru
1 szklanka letniego mleka
3 jajka
około 1 litr oleju do smażenia
cukier puder do oprószenia

Przygotowanie:

Drożdże rozkruszamy, dodajemy cukier i wlewamy mleko. Mieszamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie wbijamy jajka, dodajemy jabłka i wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, ilość dodanej mąki zależy od soczystości jabłek. W rondelku rozgrzewamy olej i łyżką stołową nakładamy ciasto. Kozy smażymy na złotobrązowy kolor z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation