Kuchnia

kulinaria

Parówka w toście na patyku – to proste przygotowanie ulubionych parówek naszych dzieci. Fajne na przyjęcia urodzinowe czy kolację z dziećmi.

Potrzebne będą:

parówki dobrej jakości
chleb tostowy
żółty ser lub ser topiony w plastrach
jajko i bułka tarta
patyk do szaszłyka
Parówki można wcześniej ugotować w wodzie, ale nie jest to konieczne. Chleb tostowy wałkujemy na płasko – zajmie to sekundę. Kładziemy na to plaster sera i parówkę. Zwijamy razem – jak na zdjęciu. Następnie optaczamy jak schabowego: w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż się zezłoci. Na koniec wbijamy patyk.

Pyszne na ciepło jak i na zimno w formie przekąski.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation