Kuchnia

Pieczone BUŁECZKI

SKŁADNIKI:

* mąka pszenna – 300 g
* miękkie masło – ok. 230 g
* płatki migdałowe – 100 g
* olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka
* cukier puder – 30 g


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:


Masło ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy olejek waniliowy.

Mąkę mieszamy z płatkami migdałowymi i dodajemy do masy maślanej.

Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.

Z ciasta formujemy kuleczki
( mniej więcej wielkości orzecha włoskiego ).

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , zachowując kilkucentymetrowe odległości.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 12-15 minut.

Gorące ciastka dokładnie i gęsto posypujemy dwukrotnie cukrem pudrem!

Zajadamy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation