Kuchnia

KUCHNIA

Pieczarki duszone

Składniki:

-400 g pieczarki
-1/2 szklanki wytrawnego białego wina
-1/2 główki czosnku
-1/2 suszonej papryki chili
-pęczek świeżej pietruszki
-oliwa z oliwek do smażenia
-sól







Przygotowanie:

Pokrój grzyby, obrany czosnek i pół papryki chili.
Rozgrzej patelnię i zalej oliwą, aby całkowicie przykryć dno.
Włóż paprykę na patelnię, dodaj czosnek i smaż przez minutę.
Dodaj grzyby, wymieszaj i posól do smaku.
Kiedy grzyby są miękkie dodaj wino i gotuj kolejne 5 minut, aby odparować alkohol.
Następnie dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki i duś przez kolejne 5 minut.
Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation