Kuchnia

wędliny pasztety

Domowa szynka z chrzanową skorupką

SKŁADNIKI:

Szynka ok 700 g
chrzan tarty 2 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
olej 1 łyżka
pieprz czarny ziarnisty ok 10
ziele angielskie ok 4-5 szt

worek do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

W miseczce wymieszać składniki marynaty. Chrzan, majonez, ketchup, olej , pieprz i ziele angielski. Tak przygotowaną nasmarować mięso. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na 24 h. U mnie stała prawie 48 godzin. Następnie przełożyć do worka do pieczenia, wstawić do piekarnika, temp 180 stopni i piec 50 minut. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation