Kuchnia

Pyszne słodkości..

Pączki z serkiem homogenizowanym

Składniki:
300 g waniliowego serka homogenizowanego
3 jajka
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia

Przygotowanie:
Serek mieszamy z jajkami, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy (lub smalec) do temperatury 175 stopni C. Za pomocą dwóch małych łyżeczek formujemy małe kulki z ciasta (nie muszą być idealnie okrągłe, chodzi o oddzielenie porcji ciasta) i zanurzając łyżeczkę w rozgrzanym oleju przekładamy porcję ciasta do smażenia. Pączki w gorącym oleju same się obracają. Gdy osiągną złoty kolor, wyjmujemy je łyżką cedzakową i odkładamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe pączki posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation