Kuchnia

KANAPKI

Kanapka z pastą z tuńczyka i twarogu
• Tuńczyk w wodzie 40 g 1 łyżka
• Ser twarogowy tłusty 40 g 1 plaster
• Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki)
• Cebula 20 g (1/5 dużej)
• Jogurt naturalny 1 łyżka 20g
• Sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
• Sałata 10g 2 liście
• Pomidor 40g 2 plasterki
• Chleb żytni razowy 1 kromka 40g

Ugotować jajka na twardo, ostudzić obrać i drobno posiekać. Pokroić drobno cebulę. Do miski przełożyć ser biały, tuńczyka, cebulę, jajka i jogurt naturalny. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć i doprawić solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pastę można podawać z pieczywem żytnim razowym, pomidorem i sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation