Kuchnia

ciasteczka

Gofry białkowe z 4 składników! (keto, low carb,bez glutenu) – WegePrzepis

2 jajka (M)
5 łyżek odżywki białkowej (40 g)
3 płaskie łyżki oleju kokosowego* (30 g)
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
*olej kokosowy powinien być roztopiony, w formie płynnej. Można go umieścić na chwilę w mikrofali lub w kąpieli wodnej.

Białka oddzielamy od żółtek a następnie ubijamy je na sztywno.
Na koniec ubijania dodajemy do nich żółtka, odżywkę i proszek do pieczenia i mieszamy na najniższych obrotach. Dolewamy olej kokosowy i krótko mieszamy do połączenia składników.
Do nagrzanej gofrownicy nalewamy ciasto rozdzielając je równo na pół i pieczemy około 5 minut.
Gotowe gofry orzechowe możemy przyozdobić bitą śmietaną, masłem orzechowym, orzechami, roztopioną czekoladą itp.

Gofry przechowujemy w pudełku, gdy zmiękną można je ponownie odgrzać w gofrownicy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation