Kuchnia

Wypieki

TARTE CIASTO Z TWAROGIEM

Składniki

ciasto:

Mąka pszenna - 200 gramów;
Cukier - 50 gramów;
Masło - 70 gramów;
Śmietanka tłusta - 1 łyżka.
Jajko - 1 sztuka;
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka;

Masa:
Twaróg tłusty - 180 g;
Masło w temp.pokojowej - 4 łyżki.
Cukier - 50 gramów;

Przygotowanie:

Ciasto: połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, miękkim stopionym masłem, cukrem, śmietaną i jajkiem. Szybko zagniatamy składniki, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki.

Twaróg mielimy, dodajemy cukier i śmietanę. Mieszamy blenderem, aż uzyskamy gładką masę twarogową. Wyjmujemy ciasto z lodówki, dzielimy na dwie części.

Ścieramy jedną część ciasta (na dużych oczkach) bezpośrednio do formy, rozprowadzamy ją tak, aby warstwa była taka sama na całej grubości. Na wierzchu rozprowadzamy masę twarogową tak, aby nadzienie całkowicie pokryło dolną warstwę ciasta. Następnie ścieramy drugą część ciasta i wkładamy formę z ciastem do wcześniej nagrzanego piekarnika do temp. 180 ° C. Pieczemy przez 30-35 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation