Kuchnia

deserowo

Przepis na Krem cappuccino » Domowe Torty
SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO
(na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu)
250 ml.śmietany kremówki
250 g. serka mascarpone
120 g. białej czekolady
1 łyżka cukru pudru
3 saszetki cappuccino
W garnuszku podgrzewamy śmietanę z białą czekoladą. Dodajemy saszetki cappuccino i dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki, przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia.
Ostudzoną masę wkładamy na całą noc do lodówki.

Do serka mascarpone dodajemy cukier puder i rozbijamy całość mikserem, aby serek połączył się z cukrem i nabrał puszystości.
Wyjętą z lodówki masę z cappuccino, śmietany i czekolady miksujemy, aż całość zgęstnieje. Przerywamy miksowanie - dodajemy serek mascarpone - mieszamy ręcznie, po czym tylko na chwilę używamy miksera na niskich obrotach by ładnie wszystko ze sobą połączyć. Przestajemy miksować w momencie uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation