Kuchnia

wypieki

SERNIK CYTRYNOWY Z PANNA COTTĄ MANGO – bez białego cukru!

SKŁADNIKI:

( 20 cm )

* ser biały 3 x mielony – 500 g

* ksylitol Dr.Oetker – 0,5 szkl

* mąka pszenna – 2 płaskie łyżki

* jajko L – 3 szt

* śmietana 36% – 150 ml

* ekstrakt naturalny Cytryna z Sycylii Dr.Oetker – 1 łyżeczka

PANNA COTTA MANGO

* mango( pulpa ) – 250 g

– śmietana 36% – 250 g

– cukier brzozowy (ksylitol ) z Finlandii Dr.Oetker – 4 łyżki

– żelatyna – 12 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

SERNIK:

Ser ucieramy ( najlepiej rózgą ) z cukrem brzozowym Dr. Oetker i mąką pszenną.

Dodajemy po jednym jajku, a następnie śmietanę 36% i ekstrakt cytrynowy Dr. Oetker.

Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 20 minut w 170C, a następnie ok. 30 minut w 150C.

PANNA COTTA MANGO:

Żelatynę mieszamy z 50 g zimnej wody, odstawiamy.

Śmietanę gotujemy z cukrem, lekko przestudzoną mieszamy z masą żelatynową i pulpą mango.

Lekko chłodzimy, wylewamy na upieczony, przestudzony sernik, zostawiamy na noc w lodówce.

Warto poczekać!

Jest przepyszny!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation