Kuchnia

Inspiracje kulinarne - 2013

różne sosy i dipy.
sos czerwony do grilla

4 ząbki czosnku - wycisnąć
3 łyżki keczupu (2 łyżki pikantnego i 1 łyżka łagodnego)
majonez kielecki - pół średniego słoiczka
3 łyżki dżemu truskawkowego
wszystkie składniki wymieszać i schłodzić.


sos brązowy do grilla

4 ząbki czosnku - wycisnąć
3 łyżki keczupu (2 łyżki pikantnego i 1 łyżka łagodnego)
majonez kielecki - pół średniego słoiczka
3 łyżki powideł śliwkowych
wszystkie składniki wymieszać i schłodzić.

dietetyczny sos czosnkowy
skladniki:
- jogurt naturalny - tyle, ile sosu potrzebujemy,
- 1 lub 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- lyzeczka ketchupu
- musztarda (do smaku),
- oregano i/lub zioła prowansalskie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation