Kuchnia

Przekąski

Gniazdka z ciasta francuskiego

Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 12
Składniki

1 op. ciasta francuskiego,
12 łyżeczek prażonych orzechów
6 plastrów ananasa z puszki,
6 truskawek,
cukier puder do posypania

szybki sposób zaspokojenia ochoty na coś słodkiego lub na poczęstunek dla niespodziewanych gości.
Etapy przygotowania

Blachę wyłożyć papierem Saga. Ciasto francuskie rozwinąć, posypać prażonymi orzechami, docisnąć je, obsypać pokrojonymi ananasami,ponownie posypać orzechami zwinąć w rulon i pokroić na plastry około 2,5 cm, ułożyć na blasze pozostawiając niewielkie odległości. Do 6 sztuk włożyć truskawki (ja wykorzystałam mrożone) i posypać dodatkowo wierzch orzechami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 25-30 minut. Zsunąć na talerz i posypać cukrem pudrem. Są smaczne wystudzone i na gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation