Kuchnia

Desery

pieczony banan z kajmakiem, bitą śmietaną i lodami krówkowymi
składniki:
2 banany
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
250 ml słodkiej śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
lody algida Śmietankowa krówka

wykonanie:
najprostszym sposobem zrobienia kajmaku w domowych warunkach jest gotowanie puszki mleka skondensowanego w wodzie przez 3 godziny. puszkę można otwierać kiedy jest zupełnie ostudzona, inaczej gorący kajmak może wybuchnąć. banany upiec ze skórką w piekarniku (ok. 15 minut w 180 st c). ostudzić, a następnie obrać i pokroić w plasterki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. do pucharków nakładać na przemian kajmak, banany, lody, zakończyć bitą śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation