Kuchnia

niaaam

Rafaello:
Składniki(dla blachy o wymiarach około 25x25):
- około 45 sztuk herbatników np. petit beurre (najlepsze są takie pachnące wanilią czy czymś)
- 2,5 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 3 żółtka
- kostka masła śmietankowego
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
1. Gotować 2 szklanki mleka z jedną szklanką cukru.
2. W tym czasie zmiksować 1/2 szklanki mleka, żółtka i mąkę.
3. Kiedy mleko zacznie wrzeć dodać masę z punktu 2. i mieszać aż zgęstnieje.
4. Ostudzić(np. w lodówce).
5. Zmiksować masło z masą.
6. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i ułożyć 1 warstwę herbatników, następnie położyć masę, 2 warstwę herbatników, masę, 3 warstwę herbatników, masę i posypać wiórkami.
7. Włożyć do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation