Kuchnia

Ciasta

Sernik z truskawkową polewą

Składniki potrzebne do przygotowania:

opakowanie herbatników na spód
1 kg sera do serników
4 jaja
szklanka cukru
3 łyżki mąki tortowej
1/2 szklanki gęstej kremówki
cukier waniliowy
1/2 kg truskawek
2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć herbatniki, jeden przy drugim, przycinając w razie potrzeby. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser, śmietanę i razem miksować na średnich obrotach. Na koniec dodać mąkę. Ciasto wylać na herbatniki, piec w 175 stopiach przez godzinę, pod przykryciem z papieru do pieczenia.

Truskawki obrać i zmiksować z cukrem w blenderze na gładki mus. Sernik pokroić na kawałki i polewać polewą truskawkową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation