Kuchnia

PRZEPISY

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą | Kwestia Smaku
3 duże placki tortilli pszennej
1 puszka tuńczyka w oliwie
150 g (ok. 1/3 puszki) kukurydzy
4 łyżki posiekanego szczypiorku
9 (ok. 300 g) marynowanych ostrych papryczek
150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego np. gouda, cheddar
4 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
Tuńczyk nieco odsączyć z oliwy, włożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, posiekane ostre papryczki, starty ser, majonez i musztardę.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozsmarować na 3 tortillach, zwinąć w roladkę i pokroić na ok. 2 - 3 cm kawałki. Ułożyć na półmisku i udekorować natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation