Kuchnia

drób

Pikantne Burrito z kurczakiem

składniki:

filet z kurczaka - 300 gramów
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr - 1 opakowanie
tortilla pszenna - 4 sztuki
cebula czerwona - 1 sztuka
czarna fasola z puszki - 0.5 szklanki
papryka czerwona - 1 sztuka
papryczka chili - 2 sztuki
papryka żółta - 1 sztuka
papryka - 0.5 łyżki
pieprz - 0.5 łyżeczki
świeża kolendra - 1 pęczek
ser żółty tarty - 100 gramów
olej - 50 mililitrów
woda - 300 mililitrów

1. Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

2. Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor.

3. Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli posiekaj. Dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

4. Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

5. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

6. Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation