Kuchnia

Mięsko

Pieczeń rzymska z bekonem i serem
50 dkg mięsa mielonego mieszanego
10 zrumienionych i pokruszonych plastrów bekonu (boczku)
20 dkg tartego sera cheddar
2 duże jajka
¼ szklanki tartej bułki
¼ szklanki majonezu
1/3 szklanki keczupu
2 łyżki musztardy
1 pokrojona, podsmażona cebula
sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Mięso, 1 łyżkę keczupu, bekon, ser, jajka, tartą bułkę i przyprawy bardzo dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować owalny kształt, ułożyć na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem. Wymieszać pozostałą część keczupu z majonezem i musztardą. Mieszankę tą rozsmarować na górze pieczeni i rozłożyć na niej podsmażoną cebulkę. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C do momentu aż po nakłuciu wyciekający płyn będzie przezroczysty. Znakomicie smakuje na zimno i na gorąco. Polecam, pychota.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation