Kuchnia

Mmmmm słodkości

Szalone ciasto ;-)

Składniki:
Ciasto:
1 1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki niesłodzonego kakao w proszku
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szczypta soli
5 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka wanilii
1 łyżeczka octu białego
1 szklanka wody

Lukier czekoladowy:
200 ml wody (0,8 szklanki)
1 łyżka mąki ziemniaczanej (20 g)
250 g gorzkiej czekolady grubo posiekanej

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 º C. Umieść mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i kakao razem do 30x22 cm formy do pieczenia.
Zrób trzy dołki. Wlej olej do jednego dołka, ocet do drugiego i wanilię do trzeciego.
Zalej zimną wodą wszystko i dobrze wymieszaj widelcem.
Piec w temperaturze 350 ° C. Piec przez 25 do 30 minut.

Aby przygotować lukier czekoladowy, w małej misce wymieszaj wodę i mąkę ziemniaczaną, aż składniki dokładnie się wymieszają.
W rondelku na małym ogniu dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj ciągle aż będzie gładka.
Ciasto polej lukrem i poczekaj aż ostygnie. Przechowywać w lodówce (wyjąć 15-30 minut przed podaniem).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation