Kuchnia

mięsa pieczone, smażone, duszone

piersi kurczaka w porach.... - - mniam....mniam... - bloog.pl


podwójna pierś z kurczaka
1 duży por
1 cytryna (otarta skórka)
2-3 łyżeczki curry
mała śmietana 18%lub 22%
pieprz , sól


piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki, podsmażamy na oleju, aż staną się białe, na to wsypujemy pokrojonego w talarki pora (może być bardzo dużo) i startą skórkę z 1 cytryny. Ja wycisnęłam jeszcze sok z połowy cytryny, podlewamy troszkę wodą, ale nie za dużo. Przykrywamy przykrywką, zmniejszamy gaz - musi się poddusić. W trakcie duszenia całość posypujemy curry, można dodać więcej niż w przepisie zależy jak kto lubi. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy śmietaną i jeszcze trochę dusimy. Podajemy z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation