Inne

Drink me, eat me...

Przepis na deser – trufelki migdałowe w kakao
Kuchnia Lidla
Co kupić:

25 g śmietanki 30% Pilos
20 g miodu
200 g czekolady mlecznej Fin Carré
25 g czekolady deserowej Fin Carré
35 g likieru Amaretto
35 g masła Pilos
kakao

Jak zrobić

poziom: łatwy porcji: 6 czas: 25min
Przygotowanie

Śmietankę gotujemy z miodem. Czekolady łączymy ze sobą i rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Następnie zalewamy je śmietanką i dodajemy masło, na końcu dolewamy likier Amaretto.

Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Kiedy masa się już dobrze schłodzi, łyżeczką lub małą gałkownicą oddzielamy porcje, formujemy z nich kulki i obtaczamy w kakao.
Wskazówka

Trufelki najlepiej przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation