Kuchnia

Kolory na talerzu

Burrito z mięsem mielonym

składniki:

mięso mielone z kurczaka - 150 gramów
mięso mielone wieprzowe - 150 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
cebula czerwona - 1 sztuka
czarna fasola z puszki - 0.5 szklanki
kukurydza z puszki - 0.5 szklanki
papryka czerwona - 1 sztuka
papryka żółta - 1 sztuka
świeża kolendra - 1 pęczek
tortilla pszenna - 4 sztuki
słodka papryka w proszku do smaku
pieprz cayene- do smaku
kmin rzymski do smaku
olej - 50 mililitrów
woda - 300 mililitrów


1. Mięso mielone dopraw pieprzem Cayenne, słodką papryką i kminem rzymskim, i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.

2. Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski.

3. Do usmażonego mięsa dodaj warzywa i podsmaż na patelni, następnie dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż ok. 4 minut.

4. Sos neapoli Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

5. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

6. Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation