Kuchnia

Kuchnia

Odwrócone gołąbki czyli kotlety mielone z kapustą i ryżem

Składniki :
kapusta biała [1/3 główki]
0,5 kg mięsa mielonego
2 torebki ugotowanego białego ryżu
1 duża marchewka
sól, pieprz, kurkuma, kostka rosołowa warzywna, czubryca czerwona
bułka tarta
2-3 jajka
olej


Wykonanie :
Kapustę bardzo drobno posiekać, marchew utrzeć na tarce na grubych oczkach.
Ryż ugotować w soli, kurkumie i kostce warzywnej, ostudzić.
Kapustę, marchew, ryż i wieprzowinę wymieszać z solą, pieprzem, czubrycą, jajkami i formować małe kotleciki.
Smażyć kotleciki na oleju na rumiano uprzednio panierując je w bułce tartej.

źródło http://penelope.nstrefa.pl/?p=6395
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation