Kuchnia

Candy.

Muffinki nadziewane białą czekoladą


SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: 12 muffinek

250 g mąki
2 łyżki kakao
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 jajko
130 g cukru
80 ml oleju
8 g cukru waniliowego
250 g kwaśnej śmietany
75 ml mocnej kawy rozpuszczalnej
150 g białej czekolady

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao. Jajko mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, kwaśną śmietaną i kawą. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy, aż się ze sobą połączą. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Białą czekoladę łamiemy na kawałki. Do każdej papilotki wkładamy 1/3 ciasta. Na wierzchu układamy kawałki białej czekolady i pokrywamy ciastem do 3/4 wysokości papilotki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 20-25 min. Upieczone muffinki zostawiamy na 5-10 min w piekarniku i dopiero po tym czasie wyciągamy z formy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation