Kuchnia

Ciasta

Ciasto przekładane kremem

Składniki:

1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1/2 szkl kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
owoce
gotowy krem waniliowy


Sposób wykonania:

Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę i delikatnie połączyć.
Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i kakao.
Całość wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 35 minut.
W miedzy czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu .
Upieczone ciasto przekroić na 3 blaty, które przełożyć kremem i ułożyć jeden na drugim.
Wierzch udekorował ulubionymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation