Kuchnia

SMACZNIE I KOLOROWO

Zdjęcia dla przepisu: Chmurka pod błękitnym niebem przepis dodany przez Alex_M - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharskA

Chmurka pod błękitnym niebem

Składniki

galaretka żółta 2 sztuki
galaretka czerwona 1 sztuka
galaretka zielona 1 sztuka
galaretka niebieska 1 sztuka
mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
żelatyna 2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Żółtą, czerwoną i zieloną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody każda. Studzimy, schładzamy. Kroimy w kostkę.

Niebieską galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku.
Wlewamy do formy, chowamy do lodówki do stężenia.

Żółtą galaretkę rozpuszczamy z żelatyną w 100 ml wody.
Mleko lekko ubijamy, wlewamy letnią galaretkę i miksujemy, aby wytworzyła się lekka pianka.
Wrzucamy pokrojone zimne galaretki i mieszamy.

Masę przekładamy na niebieską galaretkę, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation