Kuchnia

Kuchnia

Minikebaby na ostro
SKŁADNIKI
• ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
• 1 jajko
• 1 średnia cebula
• 3-4 ząbki czosnku
• 1 łyżka mąki
• 3 łyżki oleju
• sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku
• Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków. Minikebaby smażyć na oleju ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation