Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

Sałatka z mango - kuchnia+

Składniki
dojrzałe, jędrne mango

Sos
sok z 1 limonki
sól, cukier
1/3 łyżeczki utartego korzenia imbiru
1 utarty ząbek czosnku
posiekana drobno czerwona ostra papryczka
olej sojowy, olej sezamowy
świeża nać kolendry

Przygotowanie
Wymieszać dokładnie 6 pierwszych składników sosu. Ilość papryczki dostosować do własnych upodobań. Stopniowo wlewać olej i energicznie mieszać. Doprawić olejem sezamowym i świeżą kolendrą. Mango pokroić w plasterki, wymieszać z sosem i zostawić, by sałatka się „przegryzła”.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/salatka-z-mango_2053.html#ixzz3DWGOpf37
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation