Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

Salsa pomidorowa -

Składniki
1 kg pomidorów
3 ząbki czosnku
1 łyżka octu winnego
sól, pieprz
liście kolendry
suszone chili do smaku

Przygotowanie
Upiec 1 kg pomidorów bez szypułek nad ogniem, aż skórka sczernieje. Odstawić pomidory w durszlaku na 2 godziny do wypłynięcia z nich wody. Na patelni opiekać ząbki czosnku na złoty kolor. Wymieszać w blenderze pomidory z octem winnym, solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę, ewentualnie suszone chili do smaku.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/salsa-pomidorowa_3556.html#ixzz3DWMCg6kK
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation