Kuchnia

ZUPY

Klasyczna zupa cebulowa - Proste i Smaczne Przepisy

Składniki: 1 kg cebuli, 4 ząbki czosnku, 50g masła, 1 litr bulionu warzywnego, 150g żółtego sera bagietka, 100ml koniaku, szczypiorek do podania Zdjęcie - Klasyczna zupa cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Przygotowanie: Cebule obieramy, kroimy w plasterki i szklimy na maśle. Zalewamy bulionem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy, aż cebula będzie miękka. Z kromek bagietki robimy grzanki w tosterze lub piekarniku. Włączamy piekarnik (funkcja grzania od góry). Do zupy dodajemy koniak i przelewamy do żaroodpornych miseczek. Na wierzchu układamy po grzance i posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy natychmiast, bardzo gorącą, posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation