Sport i fitness

Zaczynamy!!!!!!

Sernik kawowy

Składniki:
1 kg sera chudego Emilka
4 jajka
strewia wg. smaku (ja dałam 4-5 łyżek)
2 łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru
aromatu waniliowy
8 łyżeczek kawy zbożowej
1/3 szklanki wrzątku

Sposób przygotowania:
Zaparzamy kawę ze stewią w 1/3 szklanki wrzątku
do miski wrzucamy ser, jajka, aromat, budyń, wlewam przestudzoną kawę
wszystko bardzo dokładnie miksujemy
przygotowujemy tortownicę, na kole kładzie dwa arkusze folii, spinamy obręczą, wywijamy folię na boki by uszczelnić tortownicę, dokładamy jeszcze jeden arkusz folii na spód
dodatkowo wykładamy tortownicę papierem do pieczenia
do formy wkładamy masę serową, równamy
taką formę wstawiamy do większego naczynia żaroodpornego lub większej formy
wlewamy do formy ciepłą wodę tak by sięgała minimum do 1/3 wysokości formy z sernikiem
wstawiamy do nagrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy ok. 90 minut
pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, a następnie chowamy do lodówki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation