Ślub

Święta

Śnieżne trufle

2/3 szklanki wiórków kokosowych

125 g masła

1 szklanka mleka w proszku

1/3 szklanki cukru pudru

pół łyżeczki ekstraktu waniliowego/aromatu waniliowego

2 łyżki masła orzechowego/kremu czekoladowo-orzechowego

Połowę masła rozpuścić na patelni i smażyć wiórki, aż się zezłocą. Pozostawić do ostudzenia.

W międzyczasie resztę masła utrzeć z cukrem pudrem, maslem orzechowym i ekstraktem waniliowym. Dodać wiórki i mleko w proszku, zmiksować. Jeśli masa będzie zbyt lepka, dodać mleka w proszku, a jeśli zbyt krucha – masła. U mnie wyszła akuratnia. :]

Formować kuleczki. Wstawić je do lodówki, a kiedy się trochę schłodzą, obtoczyć w cukrze pudrze. Można zamrażać.

Wszystkim życzę wesołych, spokojnych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia, pięknych prezentów pod choinką, oraz spełnienia marzeńi wielu udanych wypieków w nadchodzącym roku! :]
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation