Kuchnia

Jadła bym słodkie

Pepper mint cupcakes
PRZEPIS

Składniki:

składniki suche:

2 szkl mąki

1 szkl cukru

aromat waniliowy lub cukier wanilinowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao ( do 1/2 ciasta)

składniki mokre:

1 szkl mleka

1 jajko

100 g roztopionego ale schlodzonego masła

krem miętowy:

40g masła butter
2 szklanki cukru pudru
2 łyżki mleka lub lekkiej śmietany
ekstrakt miętowy
barwniki spożywcze
Przygotowanie:

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.

Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i wymieszać.

Ciasta przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.

Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Przygotować krem miętowy:

Zmiksować masło z połową cukru aż konsystencja będzie gładka.

Dodać mleko lub śmietankę i dalej miksować.

Na koniec dodać ekstrakt miętowy i barwniki

Udekorować babeczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation