Kuchnia

Słodkie odchudzone

crumble jabłkowe 165 kcal -100 g

1 duże lub 2 mniejsze jabłka (najlepsze będą te bardziej soczyste odmiany)
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 5 g masła
- 1 + 0,5 łyżki miodu
- 0,5 + 0,5 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:
Jabłka pokroić w nie za małą kostkę i wymieszać z sokiem z cytryny, 0,5 łyżki miodu oraz 0,5 łyżeczki cynamonu. Przełożyć do kokilki. Płatki owsiane, otręby i kolejne 0,5 łyżeczki cynamonu połączyć z masłem i 1 łyżką miodu - wyrobić palcami kruszonkę. Ułożyć na jabłkach, tak aby całe były przykryte. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i zapiekać 15-20 minut - wystarczy aż się zarumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation