Kuchnia

Zdrowie na talerzu

Kotlety z kaszy gryczanej z warzywami i sosem serowym

Składniki:

10 truskawek
200g sałaty masłowej
2 brokuły
200g sera białego kremowego
2 łyżki kaszy gryczanej prażonej
sok z cytryny
bazylia świeża
sól, pieprz
olej do smażenia


Wykonanie:

Olej rozgrzewamy i wrzucamy kaszę gryczaną surową, robimy kaszowy „popcorn". Osuszamy na ręczniku, posypujemy solą.

Truskawki kroimy w dowolne kawałki.

Brokuły gotujemy w mleku z dodatkiem pół łyżeczki sody oczyszczanej i soli. Soda zachowa nam kolor zielony brokułów. Brokuły miksujemy na puree i łączymy z serem. Doprawiamy miodem i czarnym pieprzem.

Na talerzu układamy porcję puree z brokułów, listki sałaty, truskawki wymieszane z sokiem z cytryny i bazylią i posypujemy „popcornem" z kaszy gryczanej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation