Inne

zupy...

Zupa jarzynowa z kukurydzą
60 minut 4 osób łatwe

Zupa jarzynowa z kukurydzą - składniki:

porcja rosołowa - 500 gramów liść laurowy - 2 sztuki puszka kukurydzy - 2 sztuki średniej wielkości cebula - 2 sztuki Rosół z kury Knorr - 2 sztuki ziele angielskie - 2 sztuki średnie ziemniaki - 2 sztuki śmietana 22% - 200 mililitrów ziarna białego pieprzu - 4 sztuki pietruszka - 1 sztuka marchew - 1 sztuka oliwa z oliwek - 2 łyżki por - 0.2 sztuki

Zupa jarzynowa z kukurydzą - Sposób przygotowania:

Zalej warzywa i mięso dwoma litrami zimnej wody, doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę.
Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr oraz przyprawy. Gotuj całość około dwóch godzin do uzyskania intensywnego rosołu.
Ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj je w połowie gotowania.
Cebulę pokrój i podsmaż na oliwie z oliwek, odsącz kukurydzę, dodaj ją do cebuli i chwilę smaż. Następnie połącz podsmażoną cebulę i kukurydzę z wywarem i gotuj jeszcze około 30 minut.
Na koniec zabiel zupę śmietaną, dopraw ją do smaku pieprzem i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation