Inne

zupy...

Anyżkowo: Kapuśniak z pomidorami
składniki:
300g kiszonej kapusty,
30-40 dag żeberek,
włoszczyzna,
cebula,
liść laurowy,
ziele angielskie,
kminek,
pieprz,
sól,
2-3 ziemniaki,
2 łyżki oleju,
1 puszka pomidorów krojonych,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
wędzona kiełbasa.

Przygotowanie :

Włoszczyznę umyj, obierz i zalej wodą. Włóż żeberko , dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i zagotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną kapustę kiszoną. Z miękkich żeberek usuń kości. Do bulionu wrzuć kapustę, mięso z żeberek. Wlej pomidory z puszki i dodaj koncentrat pomidorowy. Wrzucić ziemniaki oraz pokrojona kiełbasę. Gotuj około 20 min. Dopraw do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation