Kuchnia

OBIAD

DROBIOWE "POLONEZY"

2 piersi z kurczaka
8-10 umytych pieczarek
cebula
4 łyżki przecieru pomidorowego
łyżka musztardy
łyżka masła
sól, pieprz, ostra papryka do smaku
jajko
bułka tarta
olej

Wykonanie:

Filety z kurczaka zmielić lub zblendować.
Masę wykładać porcjami na folię i formować za pomocą woreczka na kształt rozbitych kotletów.
Posypać solą oraz pieprzem.
Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Przesmażyć. Dodać przecier pomidorowy, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Na kotlety nakładać farsz, zwijać roladki za pomocą woreczka lub folii.
Obtoczyć w rozmąconym jajku oraz tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation