Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Masło ziołowe

125g masła
dowolne zioła i przyprawy do smaku (czosnek / papryka / koperek / pietruszka / bazylia / estragon / tymianek itp.)
papier do pieczenia
Przygotowanie:

1. Posiekaj zioła i przyprawy.
2. Rozgnieć w misce masło na plastyczną masę, nie roztapiając go.
3. Dodaj przyprawy i zioła, delikatnie wymieszaj.
4. Na arkusz papieru wyłóż masę i uformuj podłużny wałek o średnicy 5-6cm.
5. Zawiń papier i schowaj do lodówki albo zamrażarki.
6. Gdy masło stwardnieje, wyciągnij je z lodówki, pokrój na plasterki 3-4 centymetrowej grubości.

Podawaj do mięs, ryb i warzyw z grilla oraz do grzanek i świeżego pieczywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation